· 

Kijk eens wat ik zie!

Lucas staat aan het water naar de loodsboten te kijken, samen met papa en mama. Ineens gaat Lucas zijn handje op en neer, zijn wijsvingertje steekt hij uit. Een kindje? zeggen papa en mama. Want dat is bij hem meestal het gebaar voor kindjes. Maar nee, dat is niet wat Lucas bedoelt. Er zijn ook helemaal geen kindjes in de buurt. Lucas gaat maar druk door met gebaren, want blijkbaar snappen papa en mama het nog niet. En zeggen kan hij het nog niet. Papa en mama kijken nog eens goed rond, wat bedoelt hij nu? Lucas gaat volhardend door, het is toch echt belangrijk wat hij wilt vertellen. Mama doet een stap opzij en ziet ineens een vork liggen bij Lucas zijn voetjes. Bedoel je een vork? Ja knikt Lucas en kan weer naar de boten kijken waar hij voor kwam.

Commentaren: 0