· 

Versterking van onze band

Nemen jullie thuis altijd de dag door? Wij doen dat altijd tijdens het avondeten. We vertellen elkaar wat we beleefd hebben en wat ons bezighoud. Dat helpt om het hoofd leeg te maken en alles te verwerken. Kindjes verwerken hun belevenissen vaak in hun slaap. Gevolg is dat zij soms onrustig slapen, terwijl slaap zo belangrijk is.
Als je kindje nog niet kan praten is het moeilijk om de dag samen door te nemen. Hoe kan je kindje vertellen wat hij beleefd heeft? Wij merkten dat Lucas er af en toe maar een beetje bij zat en ons aanhoorde maar geen deel had aan het gesprek. Maar nu hij gebaren kan gebruiken is dat helemaal anders! Na een dagje bij oma vertelt hij enthousiast wat hij allemaal is wezen doen. Fietsen, boten kijken, in badje, op de schommel, glijbaan, wip en dieren kijken. Het kan niet op. Hij vertelde gisteren zelfs dat hij geslapen had bij oma, ook niet onbelangrijk.
Zijn dag is verwerkt en het allerleukste: hij heeft de volle aandacht en het is echt een mooi gezinsmoment. Gebaren versterken de band tussen jou en je kind.

Commentaren: 0