· 

Activiteit overgangen

Wiebelwagentjes!
Geen idee hoe je ze noemt eigenlijk. Die auto's/draaimolentjes die bij winkels voor de deur staan. Je gooit er 50 cent in en ze gaan bewegen. Een bron van inkomsten voor het bedrijf en een frustratie voor menig ouder (denk ik). Lucas weet ze precies te vinden, dus toen we vanmorgen in het centrum waren vloog hij er ineens naar toe.

Nu vind ik dat zo erg niet hoor. Hij mag er best in. Die 50 cent diep ik dan soms nog ergens uit mijn tas, want cash hebben we eigenlijk niet meer in de portemonnee. Deze morgen had ik geen 50 cent bij me. En dan?? Hoe weet Lucas dan dat het klaar is?? Zeggen dat we verder moeten naar een winkel is voor hem niet interessant genoeg, dus krijg ik het antwoord NEE als ik vraag of hij mee gaat. Wachten tot hij het vanzelf beu is?? Helaas zijn dit dan weer de dingen die hij niet snel beu is.
Gelukkig hebben we het mooie gebaar 'klaar'. Een gebaar wat Lucas heel goed kent en heel vaak gebruikt. Als zijn brood op is, als hij aangekleed is, maar ook als ik mijn drinken op heb of zelfs als de vuilnisman alle bakken buiten heeft gehad. Na het maken van dit gebaar kan Lucas dan weer verder met de volgende activiteit.

Ik besluit dit gebaar ook in te zetten bij de wiebelwagentjes. En ja hoor het werkt perfect. Ik geef bij Lucas aan dat het autorijden klaar is en hij staat op en gaat mee.
Als we later nog een wagentje tegen komen kunnen we dit op dezelfde manier toe passen. En zelfs als ik bij dit wagentje de winkel weer uit kom, kan ik al voordat Lucas weer terug in stapt aangeven dat het autorijden klaar is.
Zo fijn om zonder strijd het centrum door te kunnen lopen en beide de dingen te doen die je leuk vind. (hoewel die boodschappen ook niet mijn favoriet zijn hoor 😅)

Commentaren: 0