Patricia van de Velde, Vertel Mij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, Ik ben Patricia van de Velde, enthousiast docent baby- en kindgebaren.

 

Ik ben in contact gekomen met baby- en kindgebaren voor mijn zoontje. Ik zag een gastles van Misa, van ‘zeg het met je handjes', waarin ze iedereen uitnodigde een challenge te volgen bij haar. Na het volgen van deze challenge, was ik zo enthousiast dat ik daarna de e-learning voor ouders ben gaan doen. Ik zag direct al heel veel resultaat. Door het inzetten van gebaren in de communicatie met mijn zoontje, merkte ik dat hij dingen beter begreep. En vooral ook leerde om zichzelf duidelijk  te maken. Hij kon nog niet praten, maar leerde al snel meerdere gebaren om te vertellen wat hij nodig had en wat hem bezighield.

 

 Ik vond dit zo mooi, dat ik dit graag wilde delen met andere ouders. Reden voor mij om de opleiding tot docent te gaan volgen bij  ‘Leer mij begrijpen’. In juni 2018 behaalde ik mijn certificaat en heb ik mijn bedrijf ‘Vertel Mij’ opgericht. Inmiddels heb ik al verschillende cursussen mogen geven aan enthousiaste ouders. Iets wat ik met ontzettend veel plezier doe. Het is mooi om te zien, hoe bijzonder ouders het vinden, wanneer hun kindje het eerste gebaar maakt. Wat mij drijft is dat ouders hun kindje graag willen begrijpen en de verbinding met hen aan willen gaan. Ik denk dat dit het mooiste streven is wat een ouder kan hebben.

 

Omdat ik denk dat niet alleen ouders, maar ook professionals baat hebben bij baby en kindgebaren, heb ik in maart de docent module baby en kindgebaren voor professionals gevolgd. Bij mijn eerste training op een Kinderdagverblijf ervaar ik ook daar al de positieve effecten.

 

Ik zie er naar uit om nog veel meer ouders, opa's en oma's, pedagogisch medewerkers en gastouders te gaan leren wat de voordelen zijn van baby- en kindgebaren. En vooral ook te laten zien hoe leuk dit is!

 

Ik zie er naar uit om heel veel ouders, opa's en oma's, pedagogisch medewerkers en gastouders te gaan leren wat de voordelen zijn van baby- en kindgebaren. Maar vooral ook te laten zien hoe leuk dit is!

 

Een kijkje in de belevingswereld van mijn zoontje vind je op mijn Facebook site. Daar lees je meer over onze belevenissen en het nut van de gebaren in onze communicatie. Of lees hier mijn blog.